Resztelt máj és májpástétom - kettő az egyben

HOZZÁVALÓK

70 dkg csirkemáj ( lehet több)
40 dkg csirkemellfilé
4 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 ek zsír
4 db paradicsom
4 db paprika
1 ek egész bors
őrölt paprika
1 db húsleves kocka
babérlevél
majoranna

ELKÉSZÍTÉS

A zsíron megdinszteljük a megpucolt, félkarikákra vágott hagymát, a megtisztított és apróra vágott fokhagymát a felszeletelt pardicsomot és a paprikát - vagyis egy hagyományos lecsó alapot készítünk.

Amikor összeesett a zöldség, rádobjuk a csíkokra vágott csirkemellet, 5-8 percig pirítjuk, majd fűszerezzük az elmorzsolt húsleveskockával, a babérlevéllel, sóval és borssal.

Ha már majdnem puha a csirkemell, rádobjuk a félbe vagdosott csirkemájat. Amikor puha a máj is, meghintjük a pirospaprikával, pár percig összeforraljuk vele.

Ha a csirkés-májas raguból pástétomot is készítünk, még langyosan, botmixer segítségével lepürésítejük, majd csatos üvegekbe töltve hűtőbe tesszük. Ha hosszabb eltarthatóságot szeretnénk a májkrémünknek, olvasztott kacsazsírt öntsünk a már megdermedt pástétom tetejére, és tegyük úgy a hűtőbe. A zsírréteg szépen lezárja, és időtállóbbá teszi a krémet.