Isteni zserbó, amit bármikor el tudnánk majszolni. Ne csak ünnepek alkalmával süsd meg

Ez az a finomság, amiért gyalog is elmennék a szomszéd városba.
Hozzávalók:

1,5 adagnyi nagy tepsihez (mind el fog fogyni!)
60 dkg liszt
22,5 dkg zsír
2 tojás
¾ csomag sütőpor
3 evőkanál porcukor
1,5dkg élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom)
tejföl szükség szerint

a töltelékhez:
7dl sárgabarack-lekvárt
40 dkg őrölt dió
4 marék kristálycukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

a mázhoz:
4 cl víz
10 dkg kristálycukor
2 evőkanál étolaj
3 evőkanál holland kakaó
10 dkg vaj

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, megtöltjük.

Elkészítjük a tölteléket: Ezalatt elkészítjük a tölteléket. dióhoz hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, a reszelt citromhat, elkeverjük és kétfelé osztjuk. keverjük össze,

Összeállítjuk a tésztát: az első lapot előbb a lekvár felével kenjük meg, majd erre jön a cukros dió fele, rátesszük a második tésztát, szintén kenjük, szórjuk, majd jöhet a harmadik tészta.

Tejföllel lekenjük, villával megszurkáljuk, és 1 órát a tepsiben pihentetjük. Ezután 80 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük..

A máz hozzávalóit a vaj kivételével állandó kevergetés közben takaréklángon összemelegítjük (hogy a cukor elolvadjon). Ha ez megvan, hozzáadjuk a vaj, és felfőzzük. Még melegen a sütire öntjük.

Ezután már csak ki kell várni, amíg megdermed.