Zseniális trükk! Így lesz tökéletes a tojásrántotta
Ezután mindig így készíted majd.
A tojásrántotta sütését nem bíznád senki másra, mert úgy érzed, mestere vagy a készítésének? De lehet, hogy még nem ismered ezt a trükköt.
Hagyj föl a jól bevált tejjel,vegyél elő inkább egy üveg szódavizet vagy szénsavas ásványvizet. (Természetesen ízesítés nélkülit.)
Az a fontos, hogy személyenként egy evőkanállal, vagyis 2 tojásonként 1 evőkanálnyi erősen szénsavas vizet spriccelj a jól felvert tojásokba. Az eredmény: könnyű, habos, selymes rántotta!
Ezért lesz tőle isteni: Amikor a víz eléri a forró serpenyőt, a hő hatására szinte felrobban! És ez az energiával teli levegő beleáramlik a rántottába - könnyíti, levegősíti.
Tags:
receptek