Zselés meggyes szelet - az egyik nyári kedvencünk

Gyors kevert tészta - az egyszerűsége ellenére, nagyon finom. 
Hozzávalók:

egy 22x32 cm-es tepsihez:
25 dkg liszt
4 db tojás (nagy)
15 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1/2 csomag sütőpor
1 dl étolaj
1 dl víz
csipet só
50 dkg magozott meggy (v. meggybefőtt)

a pudingos meggyzseléhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 evőkanál étkezési keményítő
3 dl meggylé
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Ezután tegyük félre.

A tojások sárgáját tegyük bele a keverőtálba, majd adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, egy csipet sót, majd keverjük habosra.

Ezután állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az olajat, majd a vizet is. (ekkor egy hígabb masszát kapunk)

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szintén állandó keverés mellett, kanalazzuk a tálba.

Ezután adjuk hozzá a keményre felvert tojáshabot, majd óvatosan, hogy a hab ne törjön, forgassuk össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a tésztát. Ezután szórjuk meg a kimagozott meggyel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 45-50 percig, tűpróbáig.

A pudingport és a keményítőt keverjük simára egy kevés meggylével.

A maradék meggyléhez adjuk hozzá a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a simára kevert pudingot is.

Ezután állandó kevergetés mellett, pár perc alatt főzzük sűrűre.

A még meleg sütemény tetejére egyenletesen öntsük rá a tűzről levett meggyzselét, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. (én amikor a zselé megdermedt a tetején, sütőpapírral együtt kiemeltem a tepsiből egy rácsra, és úgy hűtöttem ki egészen)

Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt, és úgy kínáljuk.