Hirdessen itt

Olaf Scholz: Szégyen az antiszemitizmus újjáéledése


Elmondása szerint Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát


Olaf Scholz felháborodását fejezte ki az utóbbi időben Németországban felerősödő antiszemita hullám miatt, és arra figyelmeztetett, hogy Berlin nem tolerálja a zsidóellenes gyűlölködést – jelentette ki a német kancellár a kristályéjszaka 85. évfordulója alkalmából.

Scholz az egyik olyan berlini zsinagógában emlékezett meg az 1938-as antiszemita pogromról, amelyet 85 évvel ezelőtt feldúltak a nácik. Az imaházat nemrég Molotov-koktélokkal támadták meg.

A kancellár kifejtette, hogy a zsidóság évszázadok óta a kirekesztés és a támadások célpontja, így az a tény, hogy ilyen atrocitások manapság is megtörténhetnek, csak azt mutatja, hogy az egység szétesett.

„Az antiszemitizmus minden formája méreg a társadalom számára, éppúgy mint az iszlamista tüntetések és megmozdulások. Mi nem toleráljuk az antiszemitizmust. Sehol” – hangsúlyozta Scholz.

„Németország Izrael oldalán áll. Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát a Hamász barbár terrorjával szemben” – mondta a kancellár, hozzátéve, hogy a Soá borzalmai után szégyenteljes, hogy a mai modern Németországban ilyen újra előfordulhat.

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések