Hirdessen itt

Keményen számonkérte Karácsonyt az V. kerületi polgármester


Karácsony Gergely legújabb Facebook-bejegyzésében kérte számon a ZÁÉV Zrt -t, amiért azok a Testnevelési Egyetem építése közben megsértették a 40 év körüli japán akácokat. A főpolgármester most követeli hogy a fák pótlása mellett fizessék be a kár értékét a fővárosi környezetvédelmi alapba, amit ezúttal vállalt is a ZÁÉV.


Karácsony ismét a kormányra mutogatott, azt írta, hogy „az állam feladata lenne törvényt hozni a zöldfelületek védelme érdekében, de ők 2009 óta halogatják a települési zöldinfrastruktúra kerettörvény megalkotását”.

A főpolgármester követelőzését azonban nem hagyta szó nélkül az V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter, aki a következőket írta:

„Teljes mértékben egyetértek Önnel abban, hogy a fejlesztések során kiemelt figyelmet kell fordítani a fák megóvására, mi az V. kerületben mindig eszerint járunk el. Emiatt fordulok Önhöz azzal a kérdéssel, hogy mégis hogyan fordulhatott elő, hogy a Fővárosi Vízművek vízcsőépítési munkálatai során megkárosította az V. kerület Belgrád rkp. 25. épület előtt álló két magaskőris fát? És mindezekután, hogyan történhetett meg, hogy bár a szakvélemény szerint megfelelő kitámasztással tovább élhettek volna a fák és Belváros Önkormányzata nyomatékosan jelezte az Ön főtájépítésze részére, hogy nem járul hozzá a kivágásukhoz, a Főváros mégis önhatalmúlag kivágta a fákat? Egy fa indokolatlan és elkerülhető kivágását lehetetlen jóvátenni, ezért tisztelettel kérdezném, hogy a belvárosiakat ért kárt hogyan kívánja a Főváros kompenzálni?”

Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések