Hirdessen itt

A portrésorozat készítéséről mesél a fotóművész a Debreceni Arcok finisszázsán

A speciális technikával készült fekete-fehér fotókról a kiállítászáró előtti napon beszélget Szabó Károly képzőművész Gál Andrással.
Gál András fotóművészt hosszú ideje foglalkoztatja a portré műfaja. A Modem fogadóterében bemutatott széria egy nagyobb szabású munka eredménye, tisztelgés Richard Avedon 40 évvel ezelőtti sorozata (In The American West) előtt, és egyben A magyar keleten (In The Hungarian East) című ciklus része - írja a dehir.hu.

A 23 helyi portré az Európa Kulturális Fővárosa Debrecen 2023 Programirodával együttműködésben készült el. A közélet szereplőit és civil foglalkozást űző embereket egyaránt központba helyező szériát nagy formátumú, giclée print képeken nézheti meg a közönség.

A speciális technikával készült fekete-fehér munkákról a zárás előtti napon, január 30-án, kedden 17 órától Szabó Károly képzőművész beszélget Gál Andrással.

A fotós eddigi munkásságáról, terveiről, a sorozat készítése közben megélt élményekről, valamint a portréhoz való viszonyáról, illetve műhelytitkokról mesél majd, bemutatva az Argentum Excursor nagy formátumú fa kamerát, mellyel a Debreceni arcok portréi készültek.

A belépés ingyenes.
Reactions

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések